Over ons

Op een unieke locatie in het historische hart van Vianen was ooit een ambachtelijke smederij gevestigd. In 1908 werden er in de werkplaats gereedschappen gemaakt, paarden beslagen en later ook klompen, gashaarden en spijkertjes verkocht. In de jaren 60 werd de smederij naar achter verplaatst en kwam er voorin een originele ijzerwaren winkel. In 1992 nam Emiel Al de ijzerwaren winkel over. Een aantal jaar later sloten definitief de deuren van smederij van Rij. Emiel betrok de smederij ruimte bij de winkel en besloot zich te gaan specialiseren in het luxe hang-en sluitwerk, veiligheidsbeslag, sloten (het maken en vervangen), sleutels, inbraak preventie en herstellen bij inbraak schade, kluizen, deuren, brievenbussen, naamborden en badkamer accessoires. Zijn vrouw Ingeborg, sinds januari 2009 officieel vennoot, werd het gezicht in de winkel welke door particulieren, aannemers en architecten bezocht werd.

Een nieuwe fase brak aan per september 2021; na bijna 30 jaar bevindt de winkel zich niet meer in het centrum van Vianen. Sloten, deuren en beslag problemen lossen we ter plekke op. Tevens ontzorgen we onze klanten en monteren we op locatie hang-en sluitwerk en deuren.

U kunt uitsluitend op afspraak terecht in onze nieuwe kleine showroom te Hagestein.

Voor vragen, bestellingen en voor het maken van een afspraak verzoeken we U ons te mailen via emiel@emiel-al.nl of te bellen op 0347 37 10 80.