Een cilinder meten

Een (profiel)cilinder wordt gemeten vanaf het hart van de cilinder naar de buitenzijde (zie de maten A en B in de afbeelding). U kunt de lengte van de cilinder meten aan uw deur door vanaf de bevestigingsschroef naar rechts en naar links te meten.

Cilinders zijn leverbaar in verschillende soorten en maten; een halve cilinder is slechts van een kant met de sleutel te openen, dubbele cilinders van twee kanten en een knopcilinder is aan de binnenzijde met een knop te bedienen.

De basislengte van een cilinder 60 mm (A=30=buiten/B=30=buiten) ofwel een 30/30 cilinder. Dubbele cilinders kunnen in stappen van 5 mm verlengd worden tot een maximale afmeting van A=70 / B=70.

Bij een deurdikte van 40 mm, waarbij het slot in het midden van de deur zit, wordt een standaard cilinder zonder verlenging gebruikt. Als uw deur dikker is dan 40 mm dan is er een verlengde cilinder nodig (in stappen van 5 mm verlengen).

  • Let op: cilinder mag aan buitenzijde niet meer dan 3 mm buiten het schild uitsteken.